Friss Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzatunban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

WILSON Exclusive Line EL-4 Állványra / polcra helyezhető hangsugárzó pár

Kapható választék:
Szín:
199.990 Ft
129.990 Ft (102.354 Ft + ÁFA)
35%
Az akció időtartama: 2022. 09. 09. -
Menny.:pár
Gyártó:
Elérhetőség: Külső raktárról: (3-5 munkanap)
Szállítási díj: Ingyenes

10 év garancia!

Leírás

WILSON Exclusive Line EL-4 Állványra / polcra helyezhető hangsugárzó pár

A Wilson Exclusive Line EL-4

Ez a polc hangsugárzó pár egyaránt elegáns díszítő eleme lehet a nappalinak, vagy az audiofil zenehallgatók, kifejezetten zenehallgatásra kialakított szobájában kiépített zenei rendszereknek. Az igényes audiorendszerek szerelmesei biztosan értékelni fogják, hogy az EL4 tervezésénél nagy figyelmet fordítottak a hátlapon lévő hangsugárzó csatlakozó terminálok megtervezésére és kialakítására, ezzel is biztosítva a kábelek stabil érintkezését és megfelelő összeköttetését az erősítő-végfokokkal. A Bass-reflex portok, azaz a mélyhang-kimeneti nyílások segítségével finoman hangolható az basszus hangtartomány. Mindezeket összefoglalva elmondható, hogy ebben az árkategóriában nem könnyű hasonlóan jó paraméterekkel rendelkező polc hangsugárzót találni a piacon.

Az EL-4 hangsugárzók burkolata kellően merev, és alacsony rezonancia szint jellemzi őket, a tervezés és a külső kivitel minősége pedig a magasabb elvárásoknak is kiválóan megfelelnek. A gyártó a Wilson EL-4 esetében törekedett a lehető legmagasabb színvonalú festés és lakkozás használatára, illetve az árkategóriában lehető legmagasabb színvonalú, minőségű alkatrészek beépítésére. A hangszóró készlet egy darab 1”-os átmérőjű lágy selyemdóm magassugárzóból és egy 5”-os mélyközép hangsugárzóból áll, amelynek a közepén egy fázis kúp helyezkedik el. A hangdoboz klasszikus Bass Reflex kialakítású, aminek a hátulján található a kiementi reflex nyílása. A Wilson Exclusive Line EL-4 hangszórók ideálisak kisebb helyiségek sztereó rendszereihez, és házimozi rendszerek estében surround hangsugárzóként is felhasználhatóak. Az EL-4 a gondos, alapos és kiváló ár/érték arányú tervezésnek köszönhetően az egyik legjobb hanggal rendelkező polc hangsugárzó a kategóriájában. Az Exclusive Line sorozat hangkarakterét nagy gondossággal tervezték meg. A mélyközép hangsugárzók kellően merev membránjai a lágy selyem dóm magas hangsugárzókkal kombinálva biztosítják a hangsugárzó doboz hangjának tökéletesen egységes hangképét. A hangszórók, a hangváltók és a hangdoboz finom összehangoltságának köszönhetően az EL-4 olyan hangzást biztosít, amely igazán mély és erős basszust, valamint részletes felbontású és kiváló térleképezést megvalósító közép és magas hangokat tud visszaadni. Az EL-8-as álló hangdobozokhoz hasonlóan, a Wilson EL-4 hangszóró készletét és teljes felépítését az audiofil hallgatók által is értékelendő zenei hangzásvilág jellemzi.

A kiváló minőségű közép hangsugárzók polipropilén anyagból készülnek, amelynek közepén egy lágy, habszivacs és textil alapú fáziskúp helyezkedik el, ezzel biztosítva a tiszta és nyílt középtartományú hangokat. Ennek a hangszóró-kialakításnak köszönhetően a hangok forrása szinte teljesen láthatatlannak, észrevehetetlennek tűnik a hallgató számára, és a megfelelő lehallgatási pozícióban elhelyezkedve részletes, nagy felbontású audiofil minőségű közép- és mélyhangokat képes megjeleníteni a Wilson EL-4 polc hangsugárzója a hallgató számára. Ezek azok a tulajdonságok, amelyek általában csak a relatíve sokkal magasabb árkategóriájú polc hangsugárzókban találhatunk meg általában. Az Elit Line széria hangszóróiban és hangdobozaiban alkalmazott megoldások összességének hála, a zene rendkívül valósághűen és hitelesen tud prezentálódni. A hallgató számára olyan érzést kelt a Wilson EL-4 hangdoboza, mintha a leképezendő tér három kiugró dimenzióját, a teljes, megjelenítendő színpadképet még a szoba falai sem tudnák korlátok közé zárni, és így a kibontakozó „hangcselekmény” kellős közepébe csöppennénk. A jól pozícionált hangszórók mellett, pontos sztereókép és torzításmentes hang jellemzi a hallgatási élményt az EL-4 esetében. A középső mélysugárzókban alkalmazott fáziskúpok, fáziskorrektorok alapvetően kiküszöbölik a porvédő rácsok okozta torzulásokat, így a porvédő rácsok használata estén is kiváló hangzást biztosítanak. Ennek a megoldásnak köszönhetően hatékonyan csökkenteni lehetett a hangszóró membránjának tömegét, és jelentősen kibővült a leadható frekvenciatartomány is. A hangdobozon belül létrejövő nagy légáramlás javítja a hangszórók tekercseinek lehűlési hatásfokát, ami ezáltal növeli a hangszóró teljesítményét és a hangminőséget.

Az Wilson EL-4 hangszórókat, és a bennük alkalmazott technikai megoldásokat főként azok fogják értékelni, akik szeretik a változatos zenei műfajokat, és egy olyan hangszóró párt keresnek, amelyek tökéletesen illeszkednek a különböző zenei felvételek által támasztott széleskörű igényekhez is. Egy jó minőségű erősítővel vagy végfokkal, és szinte bármilyen lejátszó, azaz forráskészülékkel együtt használva az Elit Line - 4 hangszórók a magasabb elvárásokat is teljes mértékben kielégítve biztosítják a kiváló hangminőséget tulajdonosa számára. A Wilson EL-4 kiváló ár-érték aránya még azokat az audiofil zenerajongókat is meggyőzi, akik már régóta egy kiváló paraméterekkel rendelkező hangszóró párt keresnek olyan árszínvonalon, ami nem terheli meg jelentősen a pénztárcájukat.

Műszaki leírás:

Frekvenciatartomány

50 - 20 000 Hz

Érzékenység (2,83 V - 1 m)

88 dB

Impedancia

4 - 8 Ohm

Maximális SPL

105 dB

Ajánlott erősítőteljesítmény

25 - 100 W

Keresztváltási frekvencia

2400 Hz

Magassugárzó

1" (25 mm) lágy selyem dóm

Mély-közép hangsugárzó

5 ”(130 mm) habszivacs fáziskorrektorral

Ház típusa

Bass Reflex

Hangszóró csatlakozó terminál

Banándugózható + tekerhető szorító foglalat

Hangszóró doboz méretei

288 x 173 x 245 mm (magasság x szélesség x mélység)

Súly

3,6 kg

A Wilson hangszórókra akár 10 éves jótállást biztosítunk (termék regisztrálás esetén)!

 • A közép frekvenciák nagyon transzparensek, feltárja az összes énekhang és természetes hangszer nüansznyi árnyalatait.
 • Tiszta pontos basszust kapunk egy viszonylag kis hangfaldobozból.
 • A hangsugárzók által létrehozott hangtér nagyon nagy és mély színpadképet hoz létre, a hangfalak határain túl. Szinte a szoba határain túl is.
 • A hangszínpadon a sztereó kép fókuszpontja nagyon pontos, és a torzítás hiánya azonnal szembetűnik.
 • A kiváló minőségű, lágy dóm magassugárzók növelik a légies hangzás és a tér érzését, ami nagy léptékűvé teszi a hangfal megszólalását.
 • Frekvenciaátvitel (± 3dB): 50 - 20.000 Hz
 • Érzékenység (2,83 V - 1 m): 88 dB
 • Impedancia: 4 - 8 Ohm
 • SPL: 105 dB
 • Ajánlott erősítő teljesítmény: 25 - 100 W
 • Keresztváltási frekvencia: 2.400 Hz
 • Magassugárzó: 1 "(25 mm) lágy dóm
 • Mély / közép meghajtók: 5 "(130mm) szivacs fázis korrektorral
 • Típus: Bass Reflex
 • Terminálok: banándugók

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Gyártó: Magnat
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Magnat ATM 202 Atmos sugárzó pár

129.990 Ft 99.900 Ft
Gyártó: Dali
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Dali Fazon SAT Szatelit hangsugárzó db

129.990 Ft
Gyártó: Mission
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Mission LX-2 MKII 2-utas állványos hangfal pár

129.900 Ft 94.900 Ft
Gyártó: Cambridge Audio
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Cambridge Audio SX-60 Monitor Hangfal pár régi modell

129.300 Ft 99.990 Ft
Gyártó: Klipsch
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Klipsch R-40M 2 utas állványos hangfal pár

134.990 Ft
Árukereső.hu Árukereső.hu