Friss Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzatunban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

NAD DAC2 Vezeték nélküli USB D/A konverter

Üzletünkben kipróbálható:
Nem
89.990 Ft (70.858 Ft + ÁFA)
Menny.:darab
Gyártó:
Elérhetőség: Külső raktárról: (3-5 munkanap)
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás

NAD DAC2 Vezeték nélküli USB D/A konverter

NAD DAC 2 Vezeték nélküli USB D/A konverter

NAD DAC 1 vezetéknélküli USB DA konverter teszt

Műszaki adatok

Bemenetek: USB 2.0 (vezetéknélküli adón keresztül)
Kimenetek: analóg sztereó RCA, digitális koax
Mintavételezési frekvencia: 48 kHz/16 bit
THD: 0,05 %
Jel-zaj arány: >-80 dB
Analóg kimeneti jelszint: 2 V
Koax SPDIF: 500 mV ± 50 mV
Frekvencia átvitel: 20 Hz-24 kHz ±0,5 dB
DA konverter: Burr Brown TI PCM1781
Idő késlekedés:  
RF hullámsáv: 2,4 GHz
Jelátviteli távolság: 40 m
Méretek:

135x35x70 mm (DAC)

73x35x15 mm (jeladó)

Súly: 0,38 kg

Computer music meets hi-fi sound. That’s what the DAC 2 Wireless USB Digital-to-Analogue Converter is all about. Our super simple and fun solution lets you listen to any music stored on or streamed to your computer on your high performance NAD hi-fi system. Point-to-point wireless technology means you can just plug in the two-piece DAC 2 and start enjoying computer audio, including 24/96 music files without compression, with the least amount of fuss.

Anything your computer can do, we can do better.

You no longer have to pick your computer over your audio system when it comes to listening to your favourite digital tunes, Internet radio, or cloud services like Rdio, Spotify, Pandora, Last.fm, and Slacker. Spoil yourself with better sound quality and more control over your music choices. Streaming of HD audio files from your computer to your Hi-Fi is now simple. The DAC 2 includes everything you need to enjoy 24/96 studioquality music now.

Wireless High Resolution Sound

The NAD DAC 2 becomes the sound card for your computer, and with 24 bit 96kHz digital capability anything you can hear on your PC, including Studio Quality HD Audio, is digitally transmitted to your Hi-Fi! To enhance your experience there are several smartphone apps available to remotely operate your PC or Mac and deliver the rich user interface of the computer right to your fingertips. You don’t need a Wi-Fi network to enjoy Computer Audio at its finest.

Musical Sound

To achieve the best possible sound, the Transmitter digitally transmits the audio from your Mac or PC to the DAC 2 Receiver, which then converts the digital signal to analogue using premium parts like Burr-Brown OPAmps and 24/192 Delta-Sigma DACs with selected passive components in a proprietary NAD circuit. There is also a coax digital output that allows connection to AVRs or outboard DACs.

Quality and Affordability

Our attention to detail and use of premium parts in the DAC 2 represents unusually good value. The DAC 2 is an easy and economical option that promises to boost the enjoyment of your existing component system. The DAC 2 brings a whole new world of musical experience and choice to your hi-fi experience.

A NAD márka (eredetileg mozaikszó, a New Acoustic Dimension szavakból) 1972-ben alakult, audio veteránok, gyártók, kereskedők, forgalmazók csoportjából. Az elsődleges cél az volt, hogy a már akkor rendkívül túl hypolt és marketingelt készülékek helyett egy letisztult, minimalista de kiváló hangú márka szülessen. A megalkotók valami jobbat szerettek volna a tömegtermelt termékek helyett. Elsődlegesen jól használható, könnyen kezelhető készülékek gyártása volt a fő szempont. Ennek kapcsán három alappillérre építkeztek, melyek a következőek voltak:

Teljesítmény

Az audio technikában fontos, hogy a bemenő jel és a kimenő jel a lehető legjobban hasonlítson egymásra, ne sérüljön, ne torzuljon, a fázisa és linearitása megmaradjon. Ez a legfontosabb szempont melyet a NAD készülékek tervezésénél a NAD mérnökei alapul vesznek. Ez a folyamat rendkívül összetett. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, igen magasra kell tenni a mércét, és csak olyan alkatrészek kerülhetnek felhasználásra, melyek magas színvonalúak és alkalmasak arra, hogy a jelalakot ne változtassák. Mindez hatalmas figyelmet és magasan képzett szakembereket követel a tervezés, gyártás során, hogy a készülékek ne csak jól szóljanak, hanem tartósak és ízig-vérig kiválóak legyenek.

Ez garantálja, hogy a NAD készülékei igen magas nívóval készülnek, a lehető legjobb, leg életszerűbb hang reprodukció érdekében.

 

Érték

A NAD készülékeket nem a divati irányzatok szerint készítik. Fontos megemlíteni, hogy a NAD azoknak az embereknek gyárt készülékeket, akik tartós, kiváló hangminőségű készülékekre vágynak, és nem az a legfontosabb számukra, hogy az erősítő külső megjelenése mennyire gyönyörű. Egyszerű a helyzet…a design nem mehet a hang rovására! 
Fontos, hogy a leendő vásárló tisztában legyen azzal, hogy a NAD a tervezés során elsősorban arra invesztálja a pénzt, hogy a lehető legjobb hangot készítse el az adott árkategóriában. Fontos a meghallgatás, mely az esztétikum mellett talán a legfontosabb, hiszen ez dönti el az egyéni ízlés alapján, hogy a készülék alkalmas lesz-e a későbbi sok-sok éves együttélésre. A NAD-nál reméljük, hogy az ügyfeleink értékelik a sok-sok munkaórát és azt, hogy egy olyan készüléket vihetnek haza, mely az általános trendekhez képest valós és értékálló bel tartalommal és minőségi hanggal párosul.
 

Egyszerűség

A komplexitás a jó hang ellensége az Audio termékek között. Minél komolyabb egy adott áramköri fokozat, az annál több problémát vet fel, és a végeredmény is igen nagy százalékban rosszabb. A jelút legrövidebb módja az egyszerűség. A rövid jel utakon a lehető legkevesebb jelalak torzulás keletkezik, mely garantálja a lehető legtermészetesebb hangot. A NAD kiemelt figyelmet szentel a lehető legrövidebb jel utak használatának, így minden készülék a lehető legjobb formáját hozza.

Mindent összevetve ahhoz, hogy otthonunkban minőségi zenehallgatásban legyen részünk, nem elegendő a hangsávokat rögzítő mikrofon – visszahallgatáskor létszükségletűek az olyan komponensek, melyek annyira életszerűen reprodukálják az eredeti előadást, hogy a felvétel helyszínén érezzük magunkat. Hogy ezt a szintet el lehessen érni, nem csak a letisztult külső, de a hasonlóan egyszerű, minél rövidebb jelúttal rendelkező belső áramkörök is fontosak, ettől lesz hiteles hangzása és kifogástalan teljesítménye egy audio berendezésnek – ez a feltétel jellemez minden egyes NAD elektronikát, a belépőszinttől egészen a Master szériáig.
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu