Friss Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzatunban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

NAD C556 Bakelit lemezjátszó

149.990 Ft (118.102 Ft + ÁFA)
Gyártó:
Elérhetőség: Előrendelhető
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás

NAD C556 Bakelit lemezjátszó

NAD C 556 Lemezjátszó

Csúcsminőségű szíjhajtású lemezjátszó fenolgyanta tányérral, könnyű egyenes hangkarral, AT91BL hangszedővel.

NAD C 556 Transcription Turntable/Cartridge Combo

Many of the world's most ardent music lovers believe that the 33 1/3 RPM Long Playing vinyl record remains the most musically communicative playback medium. NAD has a long history of producing some of the best value-for-money turntables and phono stages. The PP 2i is a legendary budget phono preamp, while the PP 3i takes the superb performance of the PP 2i and adds a simple way to convert your LPs into CDs using your computer and the internet to automate the 'CD mastering' process.

While vinyl LPs can be a reference quality source of musical enjoyment, they can also sound terrible if the turntable is less than reference quality. Unlike digital sources with their foolproof error correction circuits, the turntable is like a live performance with no room for error. The same piece of vinyl can sound lush, vibrant and spacious on one turntable, but edgy, lifeless and riddled with ticks and pops on another. The difference is the mechanical precision of every aspect of the turntable.

When it comes to the C 556, NAD has spent lavishly on the parts of the turntable that define its performance, and has left off the features that do nothing to improve the sound. The result is a turntable that easily outperforms others at twice the modest asking price of the C 556. The secret to a good sounding turntable is to make a rock solid mechanical connection between the platter and the pickup stylus. Any play or vibration will either add resonant colouration (making the smack of a snare drum sound like a thud) or subtract the fine detail that is the primary benefit of well-played vinyl. To achieve this goal we use special materials and techniques. The three mechanisms that make up a turntable are the platter that supports and spins the record; the tone arm, which allows the stylus to accurately track the record; and the cartridge, which transforms the vibrations in the record groove into the electrical signals that are sent to your preamplifier.

The platter of the C 556 uses a special phenolic resin that is pressure cast to create the ideal properties of being both massive and inert. The mass creates a flywheel effect that eliminates small, and very unmusical, speed variations called wow and flutter. The mass also rejects unwanted external vibrations, and combined with the extreme hardness of the phenolic material, suppresses vibrations in the audible range. This massive platter requires a precision low friction bearing to allow smooth and stable revolving motion. A special bronze body with a stainless steel ball bearing provides a point-perfect contact with the hardened steel shaft of the platter assembly. This is the ideal design for minimal friction, and a complete elimination of any play or 'wobble'. The bearing is firmly connected to the rigid and well-damped base that provides a rigid connection to the tone arm. A precision synchronous clock motor keeps the platter spinning at exactly 33 1/3 RPM and its own vibrations are carefully isolated from the platter by a synthetic rubber belt and from the base by rubber isolation mountings.

The tone arm must have the lowest possible mass while still maintaining a rigid, vibration-free connection to the record. To achieve this contradictory goal, the C 556 uses a hand built arm featuring an alloy tube and precision bearings at the gimbal pivot. A simple counter weight balance is combined with a magnetic anti-skate bias control to make for a friction-free pivot that allows the cartridge to operate in an ideal environment.

By delivering the turntable with the cartridge already correctly installed and aligned, we were thinking of the many new vinyl devotees who may be less familiar with the setup requirements of a transcription turntable. Setup and operation could not be simpler—the C 556 comes complete. Just set the tone arm counter weight to the indicated position, then plug 'n play.

Whether you are new to vinyl, simply want to upgrade the sound of your vinyl collection, or even want to transcribe your LPs to digital files for playback on your computer, the NAD C 556 is the perfect choice. It is fully capable of providing the 'vinyl magic' that has made the LP the most successful recorded medium of all time. With the C 556, NAD is offering the best performing turntable in its 40-year history.

A NAD márka (eredetileg mozaikszó, a New Acoustic Dimension szavakból) 1972-ben alakult, audio veteránok, gyártók, kereskedők, forgalmazók csoportjából. Az elsődleges cél az volt, hogy a már akkor rendkívül túl hypolt és marketingelt készülékek helyett egy letisztult, minimalista de kiváló hangú márka szülessen. A megalkotók valami jobbat szerettek volna a tömegtermelt termékek helyett. Elsődlegesen jól használható, könnyen kezelhető készülékek gyártása volt a fő szempont. Ennek kapcsán három alappillérre építkeztek, melyek a következőek voltak:

Teljesítmény

Az audio technikában fontos, hogy a bemenő jel és a kimenő jel a lehető legjobban hasonlítson egymásra, ne sérüljön, ne torzuljon, a fázisa és linearitása megmaradjon. Ez a legfontosabb szempont melyet a NAD készülékek tervezésénél a NAD mérnökei alapul vesznek. Ez a folyamat rendkívül összetett. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, igen magasra kell tenni a mércét, és csak olyan alkatrészek kerülhetnek felhasználásra, melyek magas színvonalúak és alkalmasak arra, hogy a jelalakot ne változtassák. Mindez hatalmas figyelmet és magasan képzett szakembereket követel a tervezés, gyártás során, hogy a készülékek ne csak jól szóljanak, hanem tartósak és ízig-vérig kiválóak legyenek.

Ez garantálja, hogy a NAD készülékei igen magas nívóval készülnek, a lehető legjobb, leg életszerűbb hang reprodukció érdekében.

 

Érték

A NAD készülékeket nem a divati irányzatok szerint készítik. Fontos megemlíteni, hogy a NAD azoknak az embereknek gyárt készülékeket, akik tartós, kiváló hangminőségű készülékekre vágynak, és nem az a legfontosabb számukra, hogy az erősítő külső megjelenése mennyire gyönyörű. Egyszerű a helyzet…a design nem mehet a hang rovására! 
Fontos, hogy a leendő vásárló tisztában legyen azzal, hogy a NAD a tervezés során elsősorban arra invesztálja a pénzt, hogy a lehető legjobb hangot készítse el az adott árkategóriában. Fontos a meghallgatás, mely az esztétikum mellett talán a legfontosabb, hiszen ez dönti el az egyéni ízlés alapján, hogy a készülék alkalmas lesz-e a későbbi sok-sok éves együttélésre. A NAD-nál reméljük, hogy az ügyfeleink értékelik a sok-sok munkaórát és azt, hogy egy olyan készüléket vihetnek haza, mely az általános trendekhez képest valós és értékálló bel tartalommal és minőségi hanggal párosul.
 

Egyszerűség

A komplexitás a jó hang ellensége az Audio termékek között. Minél komolyabb egy adott áramköri fokozat, az annál több problémát vet fel, és a végeredmény is igen nagy százalékban rosszabb. A jelút legrövidebb módja az egyszerűség. A rövid jel utakon a lehető legkevesebb jelalak torzulás keletkezik, mely garantálja a lehető legtermészetesebb hangot. A NAD kiemelt figyelmet szentel a lehető legrövidebb jel utak használatának, így minden készülék a lehető legjobb formáját hozza.

Mindent összevetve ahhoz, hogy otthonunkban minőségi zenehallgatásban legyen részünk, nem elegendő a hangsávokat rögzítő mikrofon – visszahallgatáskor létszükségletűek az olyan komponensek, melyek annyira életszerűen reprodukálják az eredeti előadást, hogy a felvétel helyszínén érezzük magunkat. Hogy ezt a szintet el lehessen érni, nem csak a letisztult külső, de a hasonlóan egyszerű, minél rövidebb jelúttal rendelkező belső áramkörök is fontosak, ettől lesz hiteles hangzása és kifogástalan teljesítménye egy audio berendezésnek – ez a feltétel jellemez minden egyes NAD elektronikát, a belépőszinttől egészen a Master szériáig.
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Gyártó: Denon
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Denon DL-103R Alacsony kimenetű MC hangszedő

159.990 Ft
Gyártó: Denon
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Denon DP-300F Analóg Bakelit Lemezjátszó

159.990 Ft
Gyártó: Cambridge Audio
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Cambridge Audio ALVA Duo MM/MC phono előerősítő

138.200 Ft
Gyártó: TEAC
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

TEAC TN-350 lemezjátszó

164.900 Ft 148.410 Ft
Árukereső.hu Árukereső.hu