Friss Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzatunban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Marantz High-End sztereó szett SA11S2+SC11S1+SM11S1

Ingyenesen szállítható:
Igen
Üzletünkben kipróbálható:
Igen
3.600.000 Ft (2.834.646 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron / Tesztelhető
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás

Marantz High-End sztereó szett SA11S2+SC11S1+SM11S1

Marantz High-End sztereó szett SA11S2+SC11S1+SM11S1

Demo példányok. Elfekvő készlet. Audiofil hang közel fél áron. Csak személyes átvétel lehetséges.

Az álomrendszer elérhetőbbé vált. Marantz 11S széria.

A nemrég elkészült NAD processzor-végfok tesztben utaltam egy referencia rendszerre, melyhez hasonlítottam tesztalanyom hangképét. A rendszert végül nevén neveztem. A Marantz SA-11S2 CD lejátszójából, SC-11S1 előerősítőjéből és SM-11S1végerősítőjéből állt.

 

     Pár éve még ez az összeállítás sokaknak az álom rendszert jelentette volna. (Még ma is) 2009-ben a rangos EISA díjat is elnyerte, ahol az év High-End Audio termékének választották. Jómagamnak is volt ebből a szériából erősítője, aminek csupán puszta megléte, és hangja, közel 3 éven át okozott napi boldogságot. Az a PM-11S1-es egy integrált erősítő volt, ami egybeépített elő, és végerősítőt tartalmazott. Felette már csak a jelenlegi tesztalanyaim helyezkedtek el a modellkínálat csúcsaként, melyek immáron egy hónapja vendégeskednek nálam az Aida Audio Kft-nek köszönhetően.

     Igen, ezek még a 11S1, illetve az S2 szériához tartoznak. Ma már az integrált erősítő esetében S3-as szériáról beszélünk, még például a hálózati lejátszó azóta sem változott. Az továbbra is S1 végződésű típusszámot visel. A jelenlegi (S3) kínálatban már nem találni ilyen elő-végfok párost.

     Nagy dologra nem kell számítani az egyes változatoknál, hisz a színárnyalataikon kívül az alapjaikban gyakorlatilag megegyeznek. Az S3-as végződésű modellek kissé ezüstösebb árnyalatot kaptak, még az S1, és S2 inkább pezsgőarany színt. Az S3-as végződésű CD lejátszó például külső DAC-ként is üzemelhet, nagyságrendileg ebben tér el az S2 szériától.

A készülékek árai 1-1,2mFt-ot tettek ki egységenként, ami jelzi, hogy abszolút a csúcskategóriát támadják.

     Több dologban is eltér ez a rendszer az igazán nagy nevektől, amikről az átlag ember persze még csak nem is hallott. Az egyik a már-már legendás név, ismertség, és a stílus. Ezt a tornyot elhelyezve a nappaliban, esze ágában nem lesz majd a szomszédnak, vagy a barátainknak megkérdőjelezni a kategóriáját. (Ha úgy tetszik az árát). Pontosan tudni fogják, hogy ez drága rendszer, és még a márkanév ismertségével sem lesz probléma. A Marantz-ot ugyanis mindenki (el)ismeri, még véletlenül sem keveri össze a kommersz nevekkel. Biztos vagyok abban is, hogy a hangjára is kíváncsiak lesznek.

     Ez az összeállítás természetesen kivétel nélkül Japánban készül. Nem kisebb név, mint Ken Ishivata tervezése nyomán. A kézzel válogatott, és párba rendezett alkatrészeket végül egy speciális próbapadon illesztik, tesztelik, és finomhangolják. Pár ezrelékes eltérés engedélyezett itt már csupán az egyes csatornák között, amit a műszereken kívül más biztosan nem vesz majd észre.

Most pedig vegyük végig az egyes komponenseket.

Kezdjük a sort a CD lejátszónál.

Marantz SA-11S2 típusnévre hallgat.

    Nem kevesebb, mint 16,5kg-ot nyom doboz nélkül. Ennek több oka is van. A legfőbb természetesen az ultra merev ház, amibe az egyes alkotóelemeket elhelyezték. Ez a burkolat egy selymes tapintású szálhúzott alumíniumot takar, melynek vastagsága akár a fél cm-t is elérheti. Az egész belsőt egy árnyékolt réz lemezzel látták el, (az alja dupla lemez) mely megszünteti az esetleges interferenciákat az egyes panelek közt.

    A futómű szerepét a Marantz által tervezett SACDM-1 látja el, mely csatlakozik egy Marantz HDAM SA2 előerősítő modulhoz, melyben egy SEIKO által gyártott SM5866A5 elnevezésű D/A konverter dolgozik.

A táp stabilitását egy zárt házas tiszta rézből készült toroid transzformátor biztosítja.

     Lejátszhatunk vele normál, és Super Audio CD-ket is. További érdekessége, hogy képes fogadni a külső órajelen futó 44,1, 88.2kHz, vagy 176.4kHz mintavételezésű jeleket is a hátulján található BNC bemeneten keresztül. 

     Ezeket a jeleket aztán a szimmetrikus XLR, az aszimmetrikus RCA kimeneteken,  keresztül juttatja tovább az SC-11S1 előerősítőnek. Amennyiben valaki közéjük tenne még egy még komolyabb DAC-ot, akkor ahhoz a koaxiális / TosLink digitális kimeneteket veheti igénybe.

    A kijelzője némileg eltér az elő, és végerősítő kijelzőjétől, hisz azok kis kerek kijelzők, még a lejátszó egy széles, hagyományosan szögletes megjelenítőt kapott. Erre az információk mennyisége miatt volt szükség. Amennyiben az ember nem figyeli az eltérést, úgy nem feltűnő, főleg egymás mellé helyezve nem. Nem töri meg túlságosan az egységet.

Menet közben a kijelző akár teljesen is kikapcsolható, vagy tetszőlegesen elsötétíthető, esetleg kikapcsolható a kék színű perem megvilágítás.

    Kezelése a rajta található gombok segítségével, vagy a mellékelt távirányítóval lehetséges. (Ez kompatibilis a rendszer többi elemével is)

Most lépjünk tovább az előerősítőre.

     Az SC-11S1 előerősítő felépítése erősen hasonlatos a lejátszóhoz. Magassága is ennek megfelelő. A három egység közül egyedül a végerősítő lóg ki íj módon a sorból.

Belső felépítése

     Súlya szintén 16kg, ami érthető, hisz két darab zárt házas Toroid transzformátort is tartalmaz. A zárt ház azért fontos, hogy a toroid transzformátorokra jellemző zúgást teljes mértékben tompítsa, elnyelje. Ezt a feladatot maradéktalanul nélkül teljesíti is.

     A készülék előlapjának közepén helyezkedik el a hagyományos, tipikus kerek Marantz-ra jellemző aprócska kijelző. Amilyen apró és láthatatlan a rajta megjelenített információ, annyira mutatós. A legfontosabb adatokat jeleníti meg csupán, ami a választott forrás, a hangerő, vagy épp a hangszínszabályzásban merül ki. Ezeket is külön-külön jeleníti meg.

 A hátulján 4 vonalszintű, és egy Phono RCA bemenetet találunk, két fix kimenettel, felvétel céljából.

    Ezen felül két pár szimmetrikus XLR bemenetet, 1 pár szimmetrikus XLR kimenetet, és egy vonalszintű RCA kimenetet vélhetünk felfedezni rajta.

    Az előerősítő maximális áramfelvétele 35W. A tápcsatlakozója lehetővé teszi a minőségi tápkábelek használatát.

    Kezelése a CD lejátszónál megismert alumínium rendszertávirányítóval, vagy az előlapi gombokkal lehetséges.

   A bal oldalon található kerek kezelőszerv a bemenetválasztásért felelős, még a jobb oldali hagyományosan a hangerőért.

    A 12V trigger kimenettel pedig még kényelmesebb lehet a mögé csatlakoztatott SM-11S1 végerősítő vezérlése. (ki -bekapcsolása)

 

Marantz SM-11S1 végerősítő

    A többi elemhez képest ez egy monstrumnak számít. Magassága nagyságrendileg 50%-al nagyobb társainál, még nettó tömege 26,6kg. Ez azért csupán két csatornára levetítve nem kevés. Sok 9 csatornás erősítő könnyebb nála. 

    Na nem épp diszkózni tervezték, hisz inkább csupán igényes zenehallgatásra, bár zavarba nem fog jönni egy nagyobb hangfal meghajtásakor sem. A belsejében található szintén méretes zártházas toroid transzformátor tipikusan 380W-nyi energiával látja el a végfokokat, melyekből 8 Ohm-os terhelés mellett 110W teljesítményt lehet kinyerni 0,02% torzítás mellett. 4 Ohm terhelés mellett ezt a számot majd meg lehet duplázni, ugyanis így már 200W áll a felhasználó rendelkezésére. Ennyit tudott a PM-11S1 erősítőm is, mely akkoriban nem ijedt meg a nagyobb bemutatótermünktől, és a méretes álló hangfalainktól sem. Kereskedelmi forgalomba akkora hangfalat már nem igazán találni, illetve csak több milliós értékben.

     Akinek ennél nagyobb hangfalai lennének, az viszont már megengedheti magának, hogy mindjárt kettőt szerezzen be ebből a végfokból, ugyanis azok egyenként hidalhatók is, így a teljesítményét meg is lehet duplázni. Hídba kapcsolva így 420W-al gazdálkodhatunk. Az pedig már nem kevés...

     A hangfal kimenetei is különlegesek, mivel azokat a WBT szállítja. Ezekből 4 pár található rajta, mivel A,B hangfalkimenetet is kezel. Képes fogadni az XLR, és az RCA jeleket is. Tápkábele a CD lejátszóhoz, és az előerősítőjéhez hasonlóan cserélhető.

 

 

     Belső felépítése moduláris. A Marantz ezt egyszerűen HDAM SA3 modulnak nevezi. A lényege roppant egyszerű. 4 elemből áll csupán az egész. Két rész végfokból, melyeket összesen 4-4 csavar rögzít, és teljesen függetlenek egymástól. A csatlakozások bontása után külön-külön eltávolíthatók. Ugyan ez a helyzet a Toroid transzformátorral, és a táp fő paneljával. 16 csavar, és szinte teljesen kipakolható a belseje. A végfokokat egy méretes hűtőbordával látták el, így azok hűtése teljesen passzív, bár amúgy sem a melegedős fajtából valók.

     A kijelzője, mert hogy az is van neki, (Ez nem szokványos, és nem is elvárás) az előerősítőhöz hasonlóan kerek.

     A kimeneti feszültséget mutatja nekünk, ami a hangfalainkra érkezik. Amolyan teljesítmény mérő. Egy Deprez műszer azért jobban nézett volna ki rajta, de így is gyönyörű.

     A látványon túl, persze nagyon fontos a hang is. Hogy milyen hangja van? Abszolút megfelel a kategória elvárásainak. Sok erősítővel mértem össze az évek alatt. Sok mindenben tudnak más gyártók jók lenni, de az az igazság, hogy a legtöbből hiányzik az a stabilitás, amit a közel 30kg szavatol. Itt már inkább csak ízlésekről lehet vitatkozni, magáról a hangról nem. Ha körül kellene írnom a karakterét, akkor talán bársonyosnak, töménynek, egységesnek írnám le. Tökéletes színpadképet ábrázol a két hangfal közt. Van mélysége, és remek a zenészek pozicionálása is. A mélyei roppant egyenletesek, mindeközben visszafogottnak is nevezhetném. Annyi mélyet ad le, amennyi a zenében van. Az angol ízlésvilágot képviseli, így még a mélyben visszafogottabb száraz angol hangfalakkal is kiválóan elboldogul. A KEF XQ20-as polchangfala például már egy jó ideje a polcon hever. Nem sokat demóztuk, mivel a legtöbb ember mélyhiányosnak titulálta, miközben méltatták a térhangját. Épp a minap kérte valaki, hogy had hallgassa meg. Már majdnem magyarázkodni kezdtem a mélyhiány miatt, mire rájöttem, hogy egyáltalán nem is kell. Voltak ott mélyek szép számmal. Na nem eget rengetőek, de épp elegek ahhoz, hogy az ügyfél beléjük szeressen. A színpadképe eddig is tökéletes volt a KEF-nek, de most ezzel a Marantz szettel az egész sokkal egyenletesebb lett. Rendkívül jól passzolnak egymáshoz. Az Elac BS244 hangfalam, ami idáig fölényeskedett felette, pedig belátta, hogy igen is van keresnivalója a KEF-nek abban a kategóriában, ahol ő is versenyez. A hallgató meg majd úgyis eldönti, hogy az ő zenei ízléséhez melyik áll majd közelebb. Az álló hangfalakkal is minden gond nélkül megbirkózik. Szépen eltünteti a több utas hangfalaknál az egyes különálló hangszórókat. Nagyságrendileg 20-30 perc kell neki, ameddig kissé bemelegszik, és ezután szépen kisimul a hangja. (Addig kicsit karcos marad a magas tartomány.)

    Ezután követően viszont a zene integrálódik a szobába. Hihetetlenül nyugodt, békés, szeretnivaló hangja van. Nyoma sincs itt már semmilyen színezetnek. Persze egyéni ízlés szerint lehet még a kábelezéssel finomítani a rendszert, hisz egy ilyen kaliberű szett meghálál minden apró törődést. A High-End rendszer amúgy is attól lesz High-End, hogy mindenből a lehető legjobbat használjuk fel. Ha pedig valaki nem éri be akármivel, akkor annak igenis számolnia kell ezzel a szettel.

A lényeg persze a végére maradt. A cím azért már beszédes volt, mivel ezt az egy pezsgőarany színű szettet valaki 2,3mFt-ért hazaviheti majd egyszer. (természetesen hivatalos magyarországi 2 év garanciával)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

     A nemrég elkészült NAD processzor-végfok tesztben utaltam egy referencia rendszerre, melyhez hasonlítottam tesztalanyom hangképét. A rendszert végül nevén neveztem. A Marantz SA-11S2 CD lejátszójából, SC-11S1 előerősítőjéből és SM-11S1végerősítőjéből állt.

 

 

 

 

     Pár éve még ez az összeállítás sokaknak az álom rendszert jelentette volna. (Még ma is) 2009-ben a rangos EISA díjat is elnyerte, ahol az év High-End Audio termékének választották. Jómagamnak is volt ebből a szériából erősítője, aminek csupán puszta megléte, és hangja, közel 3 éven át okozott napi boldogságot. Az a PM-11S1-es egy integrált erősítő volt, ami egybeépített elő, és végerősítőt tartalmazott. Felette már csak a jelenlegi tesztalanyaim helyezkedtek el a modellkínálat csúcsaként, melyek immáron egy hónapja vendégeskednek nálam az Aida Audio Kft-nek köszönhetően.

 

     Igen, ezek még a 11S1, illetve az S2 szériához tartoznak. Ma már az integrált erősítő esetében S3-as szériáról beszélünk, még például a hálózati lejátszó azóta sem változott. Az továbbra is S1 végződésű típusszámot visel. A jelenlegi (S3) kínálatban már nem találni ilyen elő-végfok párost.

 

 

     Nagy dologra nem kell számítani az egyes változatoknál, hisz a színárnyalataikon kívül az alapjaikban gyakorlatilag megegyeznek. Az S3-as végződésű modellek kissé ezüstösebb árnyalatot kaptak, még az S1, és S2 inkább pezsgőarany színt. Az S3-as végződésű CD lejátszó például külső DAC-ként is üzemelhet, nagyságrendileg ebben tér el az S2 szériától.

 

A készülékek árai 1-1,2mFt-ot tettek ki egységenként, ami jelzi, hogy abszolút a csúcskategóriát támadják.

 

     Több dologban is eltér ez a rendszer az igazán nagy nevektől, amikről az átlag ember persze még csak nem is hallott. Az egyik a már-már legendás név, ismertség, és a stílus. Ezt a tornyot elhelyezve a nappaliban, esze ágában nem lesz majd a szomszédnak, vagy a barátainknak megkérdőjelezni a kategóriáját. (Ha úgy tetszik az árát). Pontosan tudni fogják, hogy ez drága rendszer, és még a márkanév ismertségével sem lesz probléma. A Marantz-ot ugyanis mindenki (el)ismeri, még véletlenül sem keveri össze a kommersz nevekkel. Biztos vagyok abban is, hogy a hangjára is kíváncsiak lesznek.

 

 

     Ez az összeállítás természetesen kivétel nélkül Japánban készül. Nem kisebb név, mint Ken Ishivata tervezése nyomán. A kézzel válogatott, és párba rendezett alkatrészeket végül egy speciális próbapadon illesztik, tesztelik, és finomhangolják. Pár ezrelékes eltérés engedélyezett itt már csupán az egyes csatornák között, amit a műszereken kívül más biztosan nem vesz majd észre.

 

Most pedig vegyük végig az egyes komponenseket.

 

Kezdjük a sort a CD lejátszónál.

 

 

Marantz SA-11S2 típusnévre hallgat.

 

    Nem kevesebb, mint 16,5kg-ot nyom doboz nélkül. Ennek több oka is van. A legfőbb természetesen az ultra merev ház, amibe az egyes alkotóelemeket elhelyezték. Ez a burkolat egy selymes tapintású szálhúzott alumíniumot takar, melynek vastagsága akár a fél cm-t is elérheti. Az egész belsőt egy árnyékolt réz lemezzel látták el, (az alja dupla lemez) mely megszünteti az esetleges interferenciákat az egyes panelek közt.

 

 

    A futómű szerepét a Marantz által tervezett SACDM-1 látja el, mely csatlakozik egy Marantz HDAM SA2 előerősítő modulhoz, melyben egy SEIKO által gyártott SM5866A5 elnevezésű D/A konverter dolgozik.

 

 

A táp stabilitását egy zárt házas tiszta rézből készült toroid transzformátor biztosítja.

 

     Lejátszhatunk vele normál, és Super Audio CD-ket is. További érdekessége, hogy képes fogadni a külső órajelen futó 44,1, 88.2kHz, vagy 176.4kHz mintavételezésű jeleket is a hátulján található BNC bemeneten keresztül. 

 

 

     Ezeket a jeleket aztán a szimmetrikus XLR, az aszimmetrikus RCA kimeneteken,  keresztül juttatja tovább az SC-11S1 előerősítőnek. Amennyiben valaki közéjük tenne még egy még komolyabb DAC-ot, akkor ahhoz a koaxiális / TosLink digitális kimeneteket veheti igénybe.

 

 

    A kijelzője némileg eltér az elő, és végerősítő kijelzőjétől, hisz azok kis kerek kijelzők, még a lejátszó egy széles, hagyományosan szögletes megjelenítőt kapott. Erre az információk mennyisége miatt volt szükség. Amennyiben az ember nem figyeli az eltérést, úgy nem feltűnő, főleg egymás mellé helyezve nem. Nem töri meg túlságosan az egységet.

 

Menet közben a kijelző akár teljesen is kikapcsolható, vagy tetszőlegesen elsötétíthető, esetleg kikapcsolható a kék színű perem megvilágítás.

 

 

    Kezelése a rajta található gombok segítségével, vagy a mellékelt távirányítóval lehetséges. (Ez kompatibilis a rendszer többi elemével is)

 

Most lépjünk tovább az előerősítőre.

 

 

     Az SC-11S1 előerősítő felépítése erősen hasonlatos a lejátszóhoz. Magassága is ennek megfelelő. A három egység közül egyedül a végerősítő lóg ki íj módon a sorból.

 

 

Belső felépítése

 

     Súlya szintén 16kg, ami érthető, hisz két darab zárt házas Toroid transzformátort is tartalmaz. A zárt ház azért fontos, hogy a toroid transzformátorokra jellemző zúgást teljes mértékben tompítsa, elnyelje. Ezt a feladatot maradéktalanul nélkül teljesíti is.

 

 

     A készülék előlapjának közepén helyezkedik el a hagyományos, tipikus kerek Marantz-ra jellemző aprócska kijelző. Amilyen apró és láthatatlan a rajta megjelenített információ, annyira mutatós. A legfontosabb adatokat jeleníti meg csupán, ami a választott forrás, a hangerő, vagy épp a hangszínszabályzásban merül ki. Ezeket is külön-külön jeleníti meg.

 

 

 A hátulján 4 vonalszintű, és egy Phono RCA bemenetet találunk, két fix kimenettel, felvétel céljából.

 

    Ezen felül két pár szimmetrikus XLR bemenetet, 1 pár szimmetrikus XLR kimenetet, és egy vonalszintű RCA kimenetet vélhetünk felfedezni rajta.

 

    Az előerősítő maximális áramfelvétele 35W. A tápcsatlakozója lehetővé teszi a minőségi tápkábelek használatát.

 

    Kezelése a CD lejátszónál megismert alumínium rendszertávirányítóval, vagy az előlapi gombokkal lehetséges.

 

   A bal oldalon található kerek kezelőszerv a bemenetválasztásért felelős, még a jobb oldali hagyományosan a hangerőért.

 

    A 12V trigger kimenettel pedig még kényelmesebb lehet a mögé csatlakoztatott SM-11S1 végerősítő vezérlése. (ki -bekapcsolása)

 

 

 

 

Marantz SM-11S1 végerősítő

 

    A többi elemhez képest ez egy monstrumnak számít. Magassága nagyságrendileg 50%-al nagyobb társainál, még nettó tömege 26,6kg. Ez azért csupán két csatornára levetítve nem kevés. Sok 9 csatornás erősítő könnyebb nála. 

 

    Na nem épp diszkózni tervezték, hisz inkább csupán igényes zenehallgatásra, bár zavarba nem fog jönni egy nagyobb hangfal meghajtásakor sem. A belsejében található szintén méretes zártházas toroid transzformátor tipikusan 380W-nyi energiával látja el a végfokokat, melyekből 8 Ohm-os terhelés mellett 110W teljesítményt lehet kinyerni 0,02% torzítás mellett. 4 Ohm terhelés mellett ezt a számot majd meg lehet duplázni, ugyanis így már 200W áll a felhasználó rendelkezésére. Ennyit tudott a PM-11S1 erősítőm is, mely akkoriban nem ijedt meg a nagyobb bemutatótermünktől, és a méretes álló hangfalainktól sem. Kereskedelmi forgalomba akkora hangfalat már nem igazán találni, illetve csak több milliós értékben.

 

     Akinek ennél nagyobb hangfalai lennének, az viszont már megengedheti magának, hogy mindjárt kettőt szerezzen be ebből a végfokból, ugyanis azok egyenként hidalhatók is, így a teljesítményét meg is lehet duplázni. Hídba kapcsolva így 420W-al gazdálkodhatunk. Az pedig már nem kevés...

 

 

     A hangfal kimenetei is különlegesek, mivel azokat a WBT szállítja. Ezekből 4 pár található rajta, mivel A,B hangfalkimenetet is kezel. Képes fogadni az XLR, és az RCA jeleket is. Tápkábele a CD lejátszóhoz, és az előerősítőjéhez hasonlóan cserélhető.

 

 

 

 

 

 

     Belső felépítése moduláris. A Marantz ezt egyszerűen HDAM SA3 modulnak nevezi. A lényege roppant egyszerű. 4 elemből áll csupán az egész. Két rész végfokból, melyeket összesen 4-4 csavar rögzít, és teljesen függetlenek egymástól. A csatlakozások bontása után külön-külön eltávolíthatók. Ugyan ez a helyzet a Toroid transzformátorral, és a táp fő paneljával. 16 csavar, és szinte teljesen kipakolható a belseje. A végfokokat egy méretes hűtőbordával látták el, így azok hűtése teljesen passzív, bár amúgy sem a melegedős fajtából valók.

 

 

     A kijelzője, mert hogy az is van neki, (Ez nem szokványos, és nem is elvárás) az előerősítőhöz hasonlóan kerek.

 

     A kimeneti feszültséget mutatja nekünk, ami a hangfalainkra érkezik. Amolyan teljesítmény mérő. Egy Deprez műszer azért jobban nézett volna ki rajta, de így is gyönyörű.

 

     A látványon túl, persze nagyon fontos a hang is. Hogy milyen hangja van? Abszolút megfelel a kategória elvárásainak. Sok erősítővel mértem össze az évek alatt. Sok mindenben tudnak más gyártók jók lenni, de az az igazság, hogy a legtöbből hiányzik az a stabilitás, amit a közel 30kg szavatol. Itt már inkább csak ízlésekről lehet vitatkozni, magáról a hangról nem. Ha körül kellene írnom a karakterét, akkor talán bársonyosnak, töménynek, egységesnek írnám le. Tökéletes színpadképet ábrázol a két hangfal közt. Van mélysége, és remek a zenészek pozicionálása is. A mélyei roppant egyenletesek, mindeközben visszafogottnak is nevezhetném. Annyi mélyet ad le, amennyi a zenében van. Az angol ízlésvilágot képviseli, így még a mélyben visszafogottabb száraz angol hangfalakkal is kiválóan elboldogul. A KEF XQ20-as polchangfala például már egy jó ideje a polcon hever. Nem sokat demóztuk, mivel a legtöbb ember mélyhiányosnak titulálta, miközben méltatták a térhangját. Épp a minap kérte valaki, hogy had hallgassa meg. Már majdnem magyarázkodni kezdtem a mélyhiány miatt, mire rájöttem, hogy egyáltalán nem is kell. Voltak ott mélyek szép számmal. Na nem eget rengetőek, de épp elegek ahhoz, hogy az ügyfél beléjük szeressen. A színpadképe eddig is tökéletes volt a KEF-nek, de most ezzel a Marantz szettel az egész sokkal egyenletesebb lett. Rendkívül jól passzolnak egymáshoz. Az Elac BS244 hangfalam, ami idáig fölényeskedett felette, pedig belátta, hogy igen is van keresnivalója a KEF-nek abban a kategóriában, ahol ő is versenyez. A hallgató meg majd úgyis eldönti, hogy az ő zenei ízléséhez melyik áll majd közelebb. Az álló hangfalakkal is minden gond nélkül megbirkózik. Szépen eltünteti a több utas hangfalaknál az egyes különálló hangszórókat. Nagyságrendileg 20-30 perc kell neki, ameddig kissé bemelegszik, és ezután szépen kisimul a hangja. (Addig kicsit karcos marad a magas tartomány.)

 

    Ezután követően viszont a zene integrálódik a szobába. Hihetetlenül nyugodt, békés, szeretnivaló hangja van. Nyoma sincs itt már semmilyen színezetnek. Persze egyéni ízlés szerint lehet még a kábelezéssel finomítani a rendszert, hisz egy ilyen kaliberű szett meghálál minden apró törődést. A High-End rendszer amúgy is attól lesz High-End, hogy mindenből a lehető legjobbat használjuk fel. Ha pedig valaki nem éri be akármivel, akkor annak igenis számolnia kell ezzel a szettel.

 

A lényeg persze a végére maradt. A cím azért már beszédes volt, mivel ezt az egy pezsgőarany színű szettet valaki 2,3mFt-ért hazaviheti majd egyszer. (természetesen hivatalos magyarországi 2 év garanciával)

 

Addig is mi gyönyörködünk benne. Ha Ön is kedvet kap hozzá, úgy szeretettel várjuk üzletünkben, ahol akár saját hangfalaival is tesztelheti őket.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek

Gyártó: Classe
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

CLASSÉ DELTA 3 PRE High End sztereó előerősítő

3.799.990 Ft
Gyártó: NAD
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

NAD M17.v2 High End házimozi processzor

2.599.990 Ft
Gyártó: NAD
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

NAD M12 Master széria sztereó előerősítő

1.599.990 Ft
Gyártó: NAD
Külső raktárról: (3-5 munkanap)

NAD T187 házimozi processzor

1.099.990 Ft
Árukereső.hu Árukereső.hu