Friss Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzatunban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Dune HD Ultra Vision 4K Audiofil média lejátszó

599.880 Ft (472.346 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Külső raktárról: (3-5 munkanap)

Leírás

Dune HD Ultra Vision 4K Audiofil média lejátszó

A Dune HD Ultra Vision 4K a Realtek RTD1619DR processzor köré épült, 4 GB RAM-ot és 32 GB flash memóriát kapott.

A Dune HD lejátszókban már évek óta használt amerikai ESS legkomolyabb, 32-bites, 8-csatornás Sabre ES9038PRO DAC-ja végzi a digitális hang analóg sztereóvá alakítását, ha zenelejátszásról van szó. Csak 2-csatornás hangot kezel, de a DAC 4–4 csatornáját használja a sztereó hangfeldolgozáshoz, így 4 eredmény átlaga jelenik meg a kimeneten, még jobb hangminőséget biztosítva. A minőségi analóg jel RCA- és XLR-csatlakozókon továbbítható high-end erősítőkhöz, de természetesen a beépített fejhallgató-kimeneten is az ESS Sabre DAC hangzását élvezhetjük. Az Ultra Vision 4K használható külső DAC-ként is, hiszen koax és optikai digitális bemenetei közvetlenül a DAC-ra vezetik külső lejátszóink hangját, így akár egy hagyományos CD-lejátszó is csatlakoztatható. A DAC kimeneti útján dupla Bipolar/JFET műveleti erősítő került Butler front-end-del, amely a bipoláris tranzisztorok pontosságát és alacsony zajszintjét párosítja a JFET tranzisztorok minőségével és sebességével. Az eredmény egy valóban high-end kategóriás médialejátszó, legyen szó 4K HDR10/HDR10+/Dolby Vision képről (akár 4K-s Blu-ray fájlok is menüvel együtt élvezhetőek) vagy akár DSD zenefájlok natív lejátszásáról.

A Dune HD Ultra Vision 4K is egy teljes értékű asztali Androidos számítógép. A felhasználónak azonban – ha nincs szüksége az Android szolgáltatásaira, a számtalan alkalmazásra a Google Play Store-ból – ezzel sem törődnie, sem szembesülnie nem kell, mivel a szokásos Dune HD kezelőfelület jelenik meg a készülék bekapcsolása után. Ráadásul a korábbi linux-alapú modelleknél működő PHP-pluginek, API, grafikus skinek és a dune_folder.txt fájlokkal testre szabható felület itt is használhatóak.

Az Ultra Vision 4K azon kevés TV-re csatlakoztatható androidos box egyike, amely rendelkezik megfelelő licenccel és biztonsági szinttel (Widevine DRM L3/L1) ahhoz, hogy a YouTube és akár Netflix is engedélyezze rajta a lejátszást 4K felbontással is, nem csak fullHD-ban. A 4K-s YouTube videók közül akár a HDR színrendszert tartalmazók is lejátszhatóak, de a Netflix működése nem garantálható, az aktuális Netflix alkalmazástól függ, hivatalosan a Dune HD lejátszói sem rendelkeznek Netflix minősítéssel. Jelenleg (2021 júniusa) max. 1080p/HDR felbontású képpel és Dolby Atmos hanggal használható a Netflix.

Az Ultra Vision 4K hátlapján található HDMI-bemenetről a készülék képes rögzíteni a csatlakoztatott háttértárra, ehhez egy külön alkalmazást kell elindítanunk. Fontos megjegyezni, hogy csak HDCP védelem nélküli tartalom rögzíthető, tehát sem a kábeltévé-szolgáltatónk set-top-boxáról, sem mondjuk egy Blu-ray lejátszó kimenetéről sem tudunk felvételt készíteni. A HDMI-bemenetre érkező jel max. 4K/30 fps lehet, de a felvétel ekkor is csak 1080p felbontású lesz, sztereó PCM hanggal. Felvehetjük tehát pl. azt, hogyan játszunk egy Playstation-ön vagy XBOX konzolon, de filmeket legfeljebb egy másik médialejátszóról, aminek meg sok értelme nincs.

Az Ultra Vison 4K – a Max Vision 4K és Pro Vision 4K Solo-hoz hasonlóan – rendelkezik egy csak hangot továbbító második HDMI-kimenettel is azon felhasználók számára, akik már 4K-s TV-vel vagy vetítővel, de 4K-s videójelet (vagy legalább is HDR-eset) még nem továbbító, viszont HD-s hangsávokat már dekódoló erősítővel rendelkeznek, lehetővé téve, hogy közvetlenül a TV-re küldjük a képet, miközben egy másik HDMI-kábellel a digitális hang az erősítőre továbbítódik, érintetlenül.

Az előlapon keresztül egy 3,5"-es HDD (vagy megfelelő lemezadapterrel akár 2,5"-es HDD/SSD is) tolható be az Ultra Vision 4K lemezfiókjába, akár menet közben is. Egy további lemezfiók érhető el a hátlapon keresztül is, ide csak kikapcsolt állapotban szerelhetünk háttértárat! A csatlakoztatott háttértárak fájlrendszere szinte bármi lehet, az Ultra Vision 4K is írja/olvassa a FAT/FAT32, EXT2/EXT3/EXT4, NTFS, HFS/HFS+, exFAT, és BTRFS formátumokat. A csatlakoztatott háttértárakat a beépített SMB-szerverén keresztül hálózaton is elérhetjük számítógépünkkel, másik lejátszónkkal.

Az akár két belső HDD lehetősége miatt már szükség van az aktív hűtésre, amit egy extra halk, 120 mm átmérőjű Noctua ventilátor biztosít.

Csatlakozók az elő- és hátlapon:

 • 2 × USB3.1 (Type-A és Type-C)
 • 3 × USB2.0 (2 az előlapon)
 • 1 × HDMI2.0 kimenet
 • 1 × HDMI1.4 (csak hang) kimenet
 • 1 × HDMI2.0 bemenet
 • 1 × kompozit-videó
 • 2 × sztereó analóg hang (RCA, egyik pár a DAC-ról)
 • 1 × S/PDIF optikai digitális hangbemenet
 • 1 × coax digitális hangbemenet
 • 1 × S/PDIF optikai digitális hangkimenet
 • 1 × coax digitális hangkimenet (Hi-Fi)
 • 1 × 10/100/1000 Mbit-es ethernet
 • 1 × 6,3 mm-es fejhallgatókimenet
 • 1 × infra bemenet külső vevőhöz
 • 2 × wifi-antennacsatlakozó
 • 1 × Bluetooth-antennacsatlakozó
 • 1 × 110–240V tápbemenet

A készülék mellé a tanítható prémium infra távvezérlőt (háttérvilágítással) és a BT AirMouse Bluetooth-os távvezérlőket kapjuk, és természetesen egy HDMI 2.0-ás kábelt is találunk a csomagban a két külső wifi- és egy Bluetooth-antenna mellett.

Az Ultra Vision 4K egyéb fontos paraméterei:

 • Méretek: 430×100×350 mm
 • Bluetooth: 5.0
 • Wifi: 802.11b/g/n/ac, 2,4/5 GHz, 2T2R
 • Kijelző: grafikus OLED

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu