Friss Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzatunban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

DALI OPTICON 6 mk2 Álló hangsugárzó pár

Üzletünkben kipróbálható:
Igen
Kapható választék:
Szín:
699.990 Ft (551.173 Ft + ÁFA)
Menny.:pár
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron / Tesztelhető
Szállítási díj: Ingyenes

Tesztek:

Az új ikon - DALI Opticon 6 mk2 hangsugárzó teszt - AV Magazin

"

AV-Magazin: Tetszett

Az Opticon 6 mk2 egy több, mint érdekes darab, amit valóban alapjaiban sikerült átalakítani az elődhöz képest. Hangja pontos, semleges és színezettségtől mentes, ami egy komoly pozitívum, de emellett kissé steril és túl nyugodt. Előadása kellemesen részletes, de ennek ellenére mégis gyakran üressé válik a megszólalás. Néha egy kis pezsgés, egy kis bugi jól jönne, azonban az Opticon 6 mk2-t tesztünkön csak egy, az árkategóriájánál jóval drágább elektronikával sikerült kizökkentenünk nyugalmából. A magasak rendkívül tiszták, de a tetjük kissé visszafogott, ami a karakteresebb “sz” hangok szinte teljes hiányán vehető leginkább észre, azonban ennek ellenére mégsem “lekerekített” a felső tartomány. 

Az elődmodell hangja után mindezek a változások szokatlanok a gyártótól, mivel a DALI középkategóriába szánt modelljei korábban inkább látványos és kissé meleg tónusú előadásukról voltak ismertek. A hagyományosnak nevezhető értékek egy része azonban megmaradt; nagyon jó a női énekhang, a gitár és a vonósok is, azonban a zongora megszólalása néha súlytalan. Az alsó tartomány az elődhöz képest pontos és feszes, de a mély hangok felső részének hangsúlyossága sok műfajon tetten érhető.

Kinézete leginkább ízlés kérdése, azonban van pár apróság ami egyértelműen a költségoptimalizálás számlájára írható. Ebben az árkategóriában a fekete fóliaborítás, a hagyományos rögzítésű rács vagy a kissé túl egyszerűen sikerült lábak már nem biztos, hogy igazán versenyképesek, ha olyan hasonlóan árazott versenytársak mellé állítjuk, mint például a bőr-üveg borítású Focal Aria 926 vagy a szintén ribbon magassugárzóval készült ELAC Carina FS247.4, mivel tudjuk jól; először a “szemnek kell jóllaknia”. Ezek egyike sem komoly hiányosság, de ezen az áron a vásárló már joggal várhatja el az odafigyelést az ilyen részletek esetében is.

Tesztünk alapján az új Opticon 6 mk2 egy hangjában valóban teljesen megújult és jól sikerült hangsugárzó, azonban egyértelműen az a kategória, amit valaki vagy nagyon fog kedvelni vagy nagyon nem. Semleges, részletes és pontos megszólalása sokaknak fog örömöt okozni, azonban lesznek akik a kissé túlzottan nyugodt előadását vagy komoly elektronika-igényét nem fogják pozitívan értékelni. Hangja mellett megjelenése másodlagos és teljesen egyéni ízlés kérdése, azonban ekkora összeg elköltése esetén már az esztétika sem elhanyagolható tényező, amiben viszont a hasonlóan árazott konkurens darabok többsége előnyt élvez. Az Opticon 6 mk2 egy alapjaiban jól sikerült hangsugárzó, azonban a vásárlás előtt mindenképp alaposan meg kell nézni és hallgatni, mivel egy kissé megosztó darab."

 

Youtube videók

Leírás

DALI OPTICON 6 mk2 Álló hangsugárzó pár

A vékony, padlón álló OPTICON 6 MK2 az OPTICON MK2 sorozat belépési pontja a neves DALI hibrid puha kupola és szalagos magassugárzóhoz. A hibrid magassugárzó jelentős előrelépést kínál a nagyfrekvenciás felbontásban, és tovább javult az OPTICON MK2 esetében azáltal, hogy a CALLISTO-ból származó 29 mm-es kupolát egy 17 mm x 45 mm-es szalag elem mellé építette át egy újratervezett, öntött alumínium előlapba. Az OPTICON 6 MK2 alacsony frekvenciákat és középtartományt iker 6½ ”-es farost-membrán, SMC mágneses mély- / középtartományú meghajtók kezelik, amelyek közül az egyiket fokozatosan csillapítják a középsávba. Az OPTICON 6 MK2 opcionális kéthuzalozást kínál a mély- / középtartomány és a magas frekvenciájú szakaszok független csatlakoztatásához. Twin basszus meghajtók, Dual Flare reflex betöltés,és a padlón álló burkolatának megnövekedett belső térfogata lehetővé teszi az OPTICON 6 MK2 számára, hogy lényegesen nagyobb alacsony frekvenciájú kiterjesztést és basszus hangerőt érjen el, mint az állványra szerelhető OPTICON MK2 rendszerek. És egyesíti ezt a mélyhang teljesítményt ragyogó, közepes tartományú tisztasággal és a szikrázóan magas frekvenciákkal, amelyek jellemzőek a DALI hibrid magassugárzóra.

 • Frekvenciatartomány (+/- 3 dB) [Hz] 49-30 000
 • Érzékenység (2,83 V / 1 m) [dB] 88
 • Névleges impedancia [ohm] 4
 • Maximum SPL [dB] 110
 • Ajánlott erősítő teljesítmény [Watt] 25-200
 • Keresztezési frekvencia [Hz] 800/2200/14 000
 • Crossover elv 2½ + ½-utas
 • Nagyfrekvenciás meghajtó 1 x 29 mm-es puha kupola + 1 x 17 x 45 mm-es szalag
 • Alacsony frekvenciájú / középkategóriás meghajtó (k) 2 x 6½ ”
 • Ház típusa Bass reflex
 • Basszus reflex hangolási frekvencia [Hz] 43.5
 • Csatlakozási bemenet (ek) Kétvezetékes / Bi-erősítő
 • Ajánlott elhelyezés Emelet
 • Ajánlott távolság a hátsó faltól a hangszóró hátsó paneljéig [cm] 20 - 100
 • Méretek (H x Sz x M) [mm] 1001 x 195 x 330
 • Méretek (H x Sz x M) [hüvelyk] 39,4 x 7,7 x 13,0
 • Súly [kg / lb] 19,3 / 42,5
 • Mellékelt tartozékok Tüskés szett, gumilábak

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu