Friss Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzatunban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Menü
Ön itt jár: >

Bose

1964 óta, amikor Dr. Amar G. Bose – aki akkor a Massachusetts Institute of Technology tanára volt – megalapította a Bose Corporationt, eredeti filozófiánk és alapelveink nem változtak.

A Bose továbbra is rendkívül elkötelezett a kutatás iránt, mivel a kutatás fegyelme révén lesz a tegnap fikciójából a jövő valósága. Arra törekszünk, hogy felismerjük azokat a dolgokat, amelyeket jobban megvalósítva jobbá tehető az élet.

De nem csupán kutatásról van szó. Mindenben törekszünk a kiválóságra: az üzletvitelünktől az ügyfélszolgálatig, a termékektől a felhasználói útmutatókig, amelyek segítségével Ön beállítja a készülékét. Minden tettünkkel kapcsolatban valóban hisszük, hogy az „elég jó” csupán a kiindulópont.

Elköteleződtünk az innováció mellett, amely szenvedélyünkké vált, így fejlesztünk egyedi hangmegoldásokat, hogy szinte bármely kihívásnak, bármely alkalmazásban megfeleljünk, még az űrprogramokban is. Miközben számos termékünket szórakoztató és otthoni audiomegoldásokra terveztük, a Bose® termékek a repülőiparban és a gépjárműiparban is elterjedtek.

Professzionális hangrendszereket tervezünk számos egyéb alkalmazásra, így stadionokba, előadótermekbe, templomokba, kiskereskedelmi üzletekbe, áruházakba és éttermekbe is.

Elköteleződésünk jól szolgált minket. Ma már a Bose jelen van az Egyesült Államokban, Európában, Kanadában, Ausztráliában, Ázsiában és Dél-Amerikában egyaránt.

 

A Bose története

A Bose Corporation vállalatot Dr. Amar G. Bose alapította 1964-ben, aki akkor a Massachusetts Institute of Technology villamosmérnök-tanára volt. Amíg az 1950-es években egyetemi munkáját végezte az MIT-n, úgy döntött, vásárol egy új sztereó rendszert. Csalódottan tapasztalta, hogy a meggyőző műszaki jellemzőjű hangszórók sem tudták az élő előadás valóságát visszaadni.

Ez kiterjedt kutatásokhoz vezetett a hangszórók kialakítása és a pszichoakusztika – a hangok emberi észlelése – területén. Dr. Bose találmányai lényegesen újfajta kialakításhoz vezettek, amelyek elősegítették az élő zene érzelmi hatásának visszaadását.

A Bose a 901® Direct/Reflecting® hangszórórendszer 1968-as bevezetésével alapozta meg hírnevét. Ezzel a hangszórórendszerrel a Bose nemzetközi elismerést vívott ki magának, új mércét állítva fel a hangzás élethű visszaadásában.

A Bose által létrehozott legfontosabb technológiák felsorolása folyamatosan bővül. Tizennégy évnyi kutatás vezetett az akusztikus waveguide hangszóró-technológia kifejlesztéséhez, amely technológia megtalálható díjnyertes Wave® rádiónkban, Wave® rádió/CD-nkben, Acoustic Wave® zenerendszerünkben és Wave® zenerendszerünkben.
 A technológia alkalmazása az Acoustimass® hangszóróknál átformálta a hangszóró mérete és hangja közti kapcsolatról alkotott hagyományos elképzeléseket. Tenyérben elférő hangszórók olyan hangzást hoztak létre, amelyet korábban az ilyen kisméretű hangszóróknál lehetetlennek gondoltak.

A stadionokban és más nagyméretű terekben történő alkalmazás esetén az Auditioner® audiobemutató technológiája kiküszöböli a találgatást a hangrendszer-tervezésből. Ez lehetővé teszi a kivitelezőnek, az építésznek és az intézményvezetőnek, hogy pontosan azt hallják, ahogy a Bose® rendszer hangzani fog az épületben – a berendezések telepítése előtt, akár akkor is, ha az épület még csak tervrajzon létezik.

A Bose Lifestyle® rendszereinek szabadalmaztatott, integrált kialakítása új mérföldkövet állít az otthoni audiomegoldások terén. Úgy alakítottuk ki ezeket, hogy a valaha volt legjobb hangzású, legegyszerűbben használható zene- és házimozirendszerekké váljanak.

Ma már mindenhol hallhatja a Bose termékeit, ahol a minőségi hangzás fontos. Az olimpiai játékoktól a Sixtus-kápolnáig. A NASA űrrepülőgépeitől a Japán Nemzeti Színházig. Otthon és út közben, a nagy szabadtéri stadionoktól a szomszédos kis üzletig és meghitt étteremig hallhatja a hangzás világában leginkább megbecsült név, a Bose hangjának valószerűségét.

Nézet:
Rendezés:
Polk Akció
Gyermek fejhallgatók
2019. 10. 15. 09:17:54

A Cambridge Audio 50 éves fennállása alatt többnyire a megfizethető árú, jó hangú és kiváló minőségű audiotermékeiről vált híressé. A legtöbb gyártó egy ilyen évforduló megünneplésére leginkább egy olcsóbb modellsorozat különleges darabját szokta elkészíteni, azonban a Cambridge Audio vezetősége mégis inkább valami igazán ütőssel tette emlékezetessé a fél évszázados jubileumot.

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz