Friss Adatvédelmi és cookie-kra vonatkozó szabályzatunban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.

Audio Engineers Booster Fluidum rezgéscsillapító párna 3-as szett

Kapható választék:
Szín:
47.990 Ft
32.990 Ft (25.976 Ft + ÁFA)
31%
Az akció időtartama: 2022. 07. 08. -
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron / Tesztelhető
Szállítási díj: 2.499 Ft

Teszt

Az AV-Magazin szerint:

"A Booster alátétek mindegyik rendszerben és felállásban jól hallható változásokat hoztak, de a legfeltűnőbb változás az volt, amikor a párnákat kivettük a készülékek alól. A visszalépés ilyenkor jobban érzékelhető volt, mint a javulás az alátétek behelyezése után. A régi mondás itt is beigazolódott; a jót könnyű megszokni.

Összefoglalás:

AV-Magazin: AJÁNLOTT

A Booster Kinetic és Fluidum alátétek kellemes meglepetést okoztak. Kinézetük egyedi, összeállításuk minőségi, hatásuk pedig jól érzékelhető. A kézi készítés és a fémdobozos csomagolás további jó pont, bár utóbbinak nincs túl nagy jelentősége, mindössze üdítő a sok műanyag csomagolás között.

A két Booster rezgéscsillapító hatása egészen jól megkülönböztethető. Tesztünk alapján a Kinetic változat a dinamikára és határozottságra van nagyobb hatással, de emellett a tér méreteit is képes megnövelni. A Fluidum modell a természetességet és a részletességet helyezi előtérbe, miközben minden irányba megnöveli a színpad méreteit. Azonban most is, mint minden esetben, mindenkinek azt javasoljuk, hogy saját rendszerükben tegyenek egy próbát, mert minden szoba, minden rendszer, minden fül és minden ízlés különbözik.

Európában a Kinetic és a Fluidum modellek 99 € és 159€ közötti árakon kerülnek forgalomba, ami a jelenlegi árfolyamon nagyjából 38.000,-Ft és 59.000,-Ft közötti összeget jelent. Azonban most a hazai forgalmazó kínálatában, bevezető árakon már 22.990,-Ft-tól elérhetők, ami több, mint barátságos összeg és ennyiért csak ajánlani tudjuk őket."

Leírás

Audio Engineers Booster Fluidum rezgéscsillapító párna 3-as szett

Booster Fluidum rezgéscsillapító párna
Adaptive crystal particle damping technology.

A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák a Booster Kinetic sorozat továbbfejlesztett változatai, melyek széles frekvenciatartományban képesek alkalmazkodni a különböző rezgésekhez, így hatékonyabb csillapítást biztosítanak. A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák egyedi anyagokból készülnek, és speciális adaptív kristály részecskecsillapító technológiát alkalmaznak. Minden Booster Fluidum rezgéscsillapító párna az Audio Engineers egyedi tervezési elveit alkalmazza, hogy hihetetlen eredményeket érjen el, és adaptív rezgéscsillapítást biztosít.

A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák hatékony 2 irányú csillapításra képesek, az adaptív részecskecsillapítás pedig hatékonyabb és szélesebb frekvenciatartományú rezgéselnyelést biztosít, mint a korábbi megoldások. A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák hatékonyan csillapítják az audioeszközök saját rezonanciáit és a környezetből érkező vibrációkat.

A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák elsősorban audio- és videoeszközökhöz, projektorokhoz, lemezjátszókhoz, mélysugárzókhoz, center- és állványos hangsugárzókhoz tervezték. A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnákat úgy alakították ki, hogy adaptív rezgéscsillapítást és fokozott hangtisztaságot biztosítsanak.

Az adaptív kristály részecskecsillapítók előnyei:

- Rendkívül széles frekvenciatartományban képesek teljesíteni, ellentétben a viszkoelasztikus vagy általános keménypontos csillapítókkal, amelyek erősen frekvenciafüggők.
- Széles súlytartományban képesek hatékony csillapításra, ellentétben a viszkoelasztikus anyagokkal, amelyek erősen súlyfüggők.

- Képesek alkalmazkodni a rezgések jellemzőihez, így a csillapítás keménysége ennek megfelelően változik.
- Az adaptív kristályrészecskék szabad mozgása egyszerűen hővé alakítja a mozgási energiát.
- A virtuális elemzések segítségével az adott alkalmazáshoz legmegfelelőbb típusú, méretű és konzisztenciájú részecskék fejleszthetők, így olyan helyzetekben is alkalmazhatók, ahol pontosság, nagy hatékonyság és hosszú üzemidő szükséges.
- Széles terhelési és hőmérsékleti tartományban képesek működni a hatékonyság csökkenése nélkül.

Részecskecsillapítás

A részecskecsillapítás alapelve a kinetikus energia elnyelése a veszteségek révén, ami a szabadon mozgó részecskék elmozdulásából adódik.

A részecskecsillapítás leginkább a homokba dobott kavics viselkedéséhez hasonlít a tengerparton, ahol a homokszemcsék azonnal csökkentik és eloszlatják az ütközés mozgási energiáját. A részecskecsillapító technológia az ütés- és rezgéscsillapítás egyik legfejlettebb megoldása, számos előnnyel. Az általános csillapítást egyetlen tömeg végzi, míg részecskecsillapítás esetén több kis segédtömeg látja el ezt a feladatot.

A részecskecsillapítók erősen nem lineáris csillapítók, amelyek hatékonysága veszteségi mechanizmusok kombinációjából származik, beleértve a súrlódást és az impulzuscserét, amelyek a rezgéseket hővé alakítják. Mivel a részecskecsillapítók széles hőmérséklet- és frekvenciatartományban képesek teljesíteni, és hosszabb élettartammal rendelkeznek, olyan alkalmazásokban használták őket, mint például a világűr súlytalan környezetében vagy repülőgép-szerkezetekben.

A legkorszerűbb anyagok és technológiák

A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák a fejlett iparban használt anyagok és technológiák rendkívül hatékony kombinációját használják.


A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák külső borítása többrétegű, speciális, bőrhatású anyagból készült, mely belső textilréteggel van megerősítve. A külső borítást lézer segítségével precízen vágják és feliratozzák, a rétegeket pedig olyan, rendkívül erős poliamid szállal varrják össze, amit az ejtőernyőzésben is használnak.

A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák használt finomszemcsés szilícium-dioxid kristály részecskék speciális polimerrel vannak bevonva, ami növeli a köztük lévő kohéziós erőt. Emiatt a részecskék viselkedése részben hasonló a nem newtoni folyadékok tulajdonságaihoz. A részecskék hirtelen erőhatástól megkeményednek, folyamatos lassú rezgések esetén pedig puhává válnak. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a különböző rezgésekre eltérő csillapítási jellemzőkkel képesek reagálni, így rendkívül hatékony részecskecsillapítást biztosítanak széles frekvencia tartományban.

Kézzel készült minőség

Minden Fluidum rezgéscsillapító párnák kézzel készül az EU-ban. Az utolsó minőség ellenőrzés után a Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák egy exkluzív alumínium dobozba kerülnek.

 

Jellemzők

- Hatékony kétirányú csillapítás
- Hatékonyan csökkenti az eszközök vibrációját
- Hatékonyan csökkenti a környezetből származó vibrációt
- Adaptív kristály részecskecsillapító technológia
- Pontosabb képalkotás és kiterjedt hangszíntér
- Megnövelt dinamikatartomány, alacsonyabb zaj


Műszaki adatok

- Különleges bőrhatású többrétegű külső borítás
- Pontosan méretezett szilícium-dioxid kristály részecskék speciális polimer bevonattal
- Lézerrel vágott és kézzel készített minőség
- Méretek: 2,5″ x 2,5″ x 0,6″ / 65 mm x 65 mm x 15 mm (kb.
- Terhelhetőség: 22 font / 10 kg / 1 db
- 3 vagy 4 darabos készletben kapható

Megjegyzés: Ne helyezzen hegyes vagy éles tárgyakat a Booster Fluidum rezgéscsillapító párnákra, mert ezek károsíthatják a külső burkolatot. Ne helyezzen a maximális terhelésnél nehezebb eszközöket a Booster Fluidum rezgéscsillapító párnákra. A megadott teherbírás egy darab rezgéscsillapító párnák vonatkozik. A Booster Fluidum rezgéscsillapító párnák puha ruhával és enyhe szappanos vízzel tisztíthatók, nem moshatók.

 

Gyártó:

Audio Engineers

www.audioengineers.eu

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Árukereső.hu Árukereső.hu